Happysad zagra na powitanie lata w Suwałkach

Nie musicie wcale wychodzić ,”Nadzy na mróz”, bo to koncert z okazji powitania lata, więc będzie ciepło. A jeszcze goręcej będzie w okolicach sceny na ulicy Świerkowej. “Smutni ludzie”? Nie… Chyba, że w piosence. I “Nie będziemy płakać”, bo to przecież muzyczne “Manewry szczęścia”. Nic więc dziwnego, że wszystkie “Ciała detale” krzyczą “Tańczmy”, “Zanim pójdę”…

Piątek, 21.06.2019, godz. 19:00
tereny zielone przy ulicy Świerkowej

wstęp wolny 

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, wyprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie ponad 1000 koncertów w całym kraju, 3 platynowe i 5 złotych płyt oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 r. ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”, a rok później „Podróże i pod prąd”, które dziś są złotymi płytami. 1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół Happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. Premiera tej płyty znalazła się na pierwszym miejscu OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce i szybko została złotą płytą.

Koncertowe wydawnictwo DVD Happysad “Na żywo w STUDIO” zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty. W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości. Kolejne premierowe płyty zespołu debiutowały na szczycie OLISu i szybko pokrywały się złotem, a wydana w 2009 r. płyta „Mów mi dobrze” oraz pochodząca z 2012 r. „Ciepło/zimno” zyskały status platynowej płyty. W 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.

W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Najnowsza płyta zespołu „Ciało obce” ukazała się 10 lutego 2017 r., a albumowi towarzyszy 11 wideoklipów zrobionych przez ekipę SKY Piastowskie, które w ciągu roku od premiery zgromadziły ponad 10 milionów wyświetleń.

Skład zespołu:
Kuba Kawalec – wokal, gitara
Łukasz “Pan Latawiec” Cegliński – gitara, wokal
Artur Telka – bas
Jarek “Dubin” Dubiński – perkusja
Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal
Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe

Dyskografia:
„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records) (złoto)
„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records) (złoto)
„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)
„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records) (złoto)
„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production) (platyna)
„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)
„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production) (platyna)
„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)
„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production) (platyna)
„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. 2CD/DVD (Złoty Melon)
„Jakby nie było jutra” – 2014 r. (Mystic Production) (złoto)
„Ciało obce” – 2017 r. (Mystic Production) (złoto)

***

Przed Happysad, by trochę rozgrzać publiczność, wystąpi grupa The Boars Band. To zespół, który powstał pod koniec 2017 roku. Członkowie zespołu pochodzą z Augustowa oraz Suwałk, więc występ przy Świerkowej przed swoją publicznością będzie dla bardzo młodych muzyków wyjątkowym przeżyciem.

The Boars Band gra głównie rocka, ale punk i grunge też śmigają po strunach gitar i talerzach perkusji. Grupa zagra w Suwałkach swoje kompozycje, które powstają z myślą o debiutanckiej płycie.  Jak na młodych muzyków przystało swoje utwory publikują na YouTube. Niewiele ponad miesiąc temu zaprezentowali tam swój nowy utwór pt. ,,Memories”.

Wcześniej ukazały się ,,Lampy”, które zdobyły sporą popularność i po jakimś czasie doczekały się oficjalnego wideoklipu.

Skład zespołu:
Tomek Kopecki
– wokal/gitara elektryczna
Wojciech Łabacz – gitara elektryczna
Sebastian Szyperek – gitara basowa
Bartosz Gajewicz – perkusja


 

Kategoria: Archiwum

                               
Image Widget